MINDFULNESS

Mindulness betekent AANDACHTSVOL. Vol met Aandacht. Mindfulness is nieuwsgierige, open, vriendelijke, niet oordelende, bewuste aandacht geven aan je gedachten, je gevoelens, eventuele lichamelijke pijn of spanning, je emoties, je adem, je handelingen, je omgeving, de mensen om je heen, en ook vooral aan je hele ZELF.

Mindfulness gaat over aandacht. Waar je aandacht is, daar ben jij.
Door vaker je AANDACHT bewust te sturen, leer je afstand te nemen van de drukte in je hoofd. Hierdoor kun je je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker en de geest wordt rustiger. Met Mindfulness leer je ook om makkelijker om te gaan, met de momenten waarop het niet zo gaat, zoals je dat graag zou willen.
In de trainingen van 100% ZIJN wordt geoefend met een aantal houdingskwaliteiten, waaronder Niet Oordelen, Geduld, Frisse Blik, Vertrouwen, Niet Streven, Aanvaarding, Loslaten en Mild Zijn.

Mindfulness biedt je een keuze: Laat je je meevoeren door de “automatische piloot” (oude patroon van denken en doen) of kun je dit moment BEWUST beantwoorden en openstaan voor de ervaring van dat wat er Nu en Hier is?
Door BEWUSTWORDING kun je beter je grenzen bewaken. Je vangt stressprikkels eerder op. Je leert om beter voor jezelf te zorgen. Daarnaast ga je anders om met gedachten patronen. Hierdoor vermindert piekeren…...

Mindfulness leert je om te Herkennen en te Erkennen van wat er NU is, zonder dit te negeren. Oprechte Opmerkzaamheid.
Mindfulness is heel eenvoudig Oprechte Aandacht hebben voor jezelf. Dit kan, als je even stopt met doorgaan.
Mindfulness helpt je dicht bij jezelf te blijven.

 

 

k zocht al heel lang naar een plekje
Waar ik even rusten kon
Met alleen maar licht en warmte
Een soort van plekje met veel zon
Ik heb het plekje laatst gevonden
Het is er rustig, het voelt er fijn
Het plekje zit bij mij van binnen
Nooit geweten, dat het daar zou zijn…