MBSR training

100% ZIJN, biedt de MBSR training, Mindfulness Based Stress Reduction, en wordt altijd gegeven door een gecertificeerde trainer.

Tijdens de 8-weekse training leer je om even “te stoppen met doorgaan”, “de automatische piloot uit te zetten”, en bewuste vriendelijke aandacht & zorg te ontwikkelen voor jezelf & anderen.

Wellicht herken je o.a. de volgende situaties?

  • Je bent in gedachten bezig met iets anders dan waar je feitelijk aan werkt.
  • Je denkt al vooruit terwijl iemand in de veronderstelling is dat je naar hem/haar luistert.
  • Je weet zeker dat ze jou niet zien zitten, of dat bepaalde dingen jou toch nooit gaan lukken.
  • Je moet dit nog doen, dat nog afmaken en daar nog achteraan. Hoe krijg ik het allemaal voor elkaar?

Het gaat veelal over zaken die we onszelf opleggen. Dit doen we met ons hoofd, met onze gedachten. We worden gebombardeerd. Echter, het gaat hier over gedachten, en de meeste gedachten zijn niet waar. Het is wat we denken over de waarheid. Dus, een korte “Denk-Vakantie” kan af & toe geen kwaad.

We neigen er steeds naar om met onze geest in het verleden te verkeren, te fantaseren over de toekomst of ons bezig te houden met oordelen over onszelf, anderen & situaties. Dit allemaal gebeurt op de automatische piloot.

Deze training richt zich op het hele mens-zijn: wat we ervaren & hoe we hierop reageren, hoe we in het leven staan & welke keuzes we maken & het inzetten van je eigen kracht om je gezondheid en de kwaliteit van je leven te verbeteren.

 

De MBSR training wordt zowel individueel gegeven als in groepsverband.