Kleur je leven!

Welke kleuren geef jij je leven? Ik heb altijd gedacht dat ik in vele opzichten perfect moest zijn. Maar perfectie is slechts 1 kleur. En wil ik die ene kleur wel? Word ik daar gelukkig van? Ik heb inmiddels meer dan eens ervaren dat ik daar niet gelukkig van word. Wanneer je ook je andere kleuren durft te laten zien, zoals je tekortkomingen, je fouten, je angsten, je twijfels, je onzekerheden, je gijzelende gedachten uiteindelijk maken dat je als persoon 1 geheel wordt.

Omdat al deze kleuren tezamen je maken tot wie je bent. Omarm ze en voeg daar ‘ik mag gelukkig zijn’ aan toe.

Maar hoe?

Een mooi voorbeeld: Het gaat over een bijzondere kunstenaar.

De kunstenaar was helemaal overtuigd van zijn wijze van schilderen. Hij maakte de mooiste schilderijen, maar al zijn schilderijen hadden slechts één kleur.

De mensen die zijn kunst kwamen bekijken vertelden aan de kunstenaar hoe mooi zij zijn werken vonden, maar toch iets misten. De eigenzinnige kunstenaar begreep er niet zo veel van en werd er knorrig, soms zelfs boos van.

Tot er een klein jongetje met een step langs kwam. Hij stond erg geboeid naar het doek te kijken. ,,Vind je het mooi?”, vroeg de kunstenaar. ,,Ik vind dat jij heel mooi kan schilderen.” ,,Dank je wel”, antwoordde de man. ,,Ik heb alleen een vraag.” ,,Oké,” zei de man, ,,en dat is?” ,,Je kunt prachtig schilderen, maar waarom gebruik je maar één kleur? Het zou veel mooier zijn, wanneer je meerdere kleuren zou gebruiken. De kleuren hoe het echt zou zijn.” Het penseel in de hand van de man bleef in de lucht hangen en de man draaide zich om naar de blonde krullenbol. ,,Zo, denk je dat echt?” ,,Ja, dat weet ik zeker”, sprak de jongen. De man keek hem doordringend aan. Hij wist even niets te zeggen. ,,Oh, zou dat het zijn, waarom mensen nooit iets van mij kopen?” ,,Dat denk ik wel,” sprak de jongen vrijuit.

En zo gebeurde het dat de man na het inzicht van de jongen zijn schilderijen meer en meer verkocht. Wat was de man de kleine jongen dankbaar.

Door naar jezelf te luisteren en soms dus naar anderen, krijg je meer dan maar één kleur. Jij bent dat waard! En door jezelf meer kleur te geven, word je palet mooier en mooier. Net zoals een schildering op het doek!

Laten we kennismaken!

Wil jij ook het gevoel hebben meer één te zijn met wie je werkelijk bent? Ben je op zoek naar jouw palet met alle kleuren die daarbij horen, dan zou ik je daar graag bij willen helpen. Ik wil jou graag 100% laten zijn wie je bent!

 

Liefs MaNon